Lekker als ontbijt met yoghurt, als dessertje met ijs of gewoon als tussendoortje
Recept
Kersencrumble

Stap voor stap
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de kersen met suiker & maïzena. Schep in een ovenschaal.
- Meng bloem, suiker, zout en havermout. Voeg de koude boter toe en wrijf tot kruimels.
- Verdeel de kruimellaag over de kersen.
- Bak 30 tot 35 minuten, tot de crumble goudbruin is en de kersen bubbelen.
- Laat even afkoelen. Serveer warm, lauw of koud.
Ingrediënten
Voor de vulling:
- 500 g verse kersen (ontpit)
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel maïzena
Voor de crumble:
- 100 g bloem
- 75 g koude boter, in blokjes
- 50 g suiker
- 50 g havermout (optioneel, voor extra bite)