Appel-noten energiereep

Appel Noten Energiereep

Stap voor stap

Energierepen... je vindt ze in alle smaken en varianten. Ze zijn superhandig voor onderweg of als snelle snack.

Jammer genoeg worden er aan zo'n repen vaak ingrediënten toegevoegd die niet per se nodig zijn en al helemaal niet gezond zijn (denk aan palmolie en suiker).

Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om energierepen zelf te maken, helemaal naar eigen smaak! Om het je gemakkelijk te maken, kozen we alvast onze favoriete variant: met cashewnoten, walnoten en heerlijke appelen van Roes. Heb je geen cashew- of walnoten in huis? Gebruik dan een andere noot. 

Voeg aan het einde wat pitten, zaden of zelfs stukjes chocolade toe... zo kan je eindeloos variëren! En voor de liefhebbers: ze zijn helemaal vegan en glutenvrij. Hoera!

Recept voor 8-10 repen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Week de dadels in wat water om ze zacht te maken. Indien je dadelpuree gebruikt, hoeft dit niet.
  3. Doe de havervlokken en de noten op bakpapier en zet 15 minuten in de oven. Haal ze vervolgens uit de oven. Laat de oven op op 175°C staan.
  4. Was en schil ondertussen de appelen en mix deze samen met de dadels in een blender of met een staafmixer. Mix vervolgens de havervlokken en noten door het mengsel appel-dadelmengsel. Dit kan vrij stevig zijn, dus doe het eventueel in 2 delen als je blender dit niet aankan.
  5. Indien je graag wat extra "crunch" hebt, kan je er achteraf wat zaden en pitten onder mengen, zonder te mixen.
  6. Schep het mengsel in een (vierkante) bakplaat, bekleed met bakpapier. Een brownievorm is hiervoor ideaal. Druk het goed aan. Dit gaat het makkelijkst wanneer je je handen wat nat maakt.
  7. Zet het geheel nog 20 minuten in de oven.
  8. Laat het ten slotte even afkoelen en snij dan de repen. Bewaar de gezonde repen in een luchtdichte potje op een koele plaats (liefst in de koelkast). 

Ingrediënten

Basis:

  • 200 gr ontpitte medjoul dadels of dadelpuree
  • 150 gr (glutenvrije) havervlokken
  • 2 appelen
  • 60 gr cashewnoten
  • 60 gr walnoten

Extra's:

  • 1 el (gebroken) lijnzaad en/of chiazaad
  • 1 el zonnebloempitten en/of pompoenpitten