Stap voor stap
Appelcake is een echte klassieker die door velen erg wordt gesmaakt. Wij gaven echter een twist aan het klassieke recept en maakten deze cakejes op basis van boekweitmeel en honing. Hierdoor krijgen ze een unieke en rustieke smaak.
Bovendien kozen we voor kleine cakejes, ideaal om mee te nemen naar een picknick of gewoon als traktatie (voor jezelf). Heb je liever één grote cake, kan je de cake in een bakvorm bakken. Let er wel op dat het bakproces dan iets langer zal duren.
Smakelijk!
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Meng de margarine, de eieren, de honing en het citroensap tot een glad geheel.
- Meng in een andere kom het boekweitmeel, het bakpoeder, het kaneel en een snuifje zout.
- Voeg vervolgens de droge ingrediënten bij de andere en meng goed onder elkaar.
- Schil en snij de appelen in kleine blokjes en meng onder het beslag.
- Vul de cakevormpjes voor zo'n 2/3.
- Zet de appelcakejes vervolgens 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat afkoelen en klaar!
Ingrediënten
Voor 15 à 20 cakejes:
- 2 appelen
- 250 gr boekweitmeel
- 250 gr (vloeibare) margarine
- 150 gr vloeibare honing
- 4 eieren
- 7 gr bakpoeder
- Sap van 1 citroen
- Snuifje kaneel
- Snuifje zout