Appelchips

Appelen Roes Recept Appelchips

Stap voor stap

Ben je op zoek naar een heerlijk gezonde versnapering voor bij de televisie? Dan moet je dit recept voor appelchips zeker eens uitproberen! Het recept is super eenvoudig en de voorbereidingen zijn zo achter de rug. Enkel voor het bakken heb je wat geduld nodig. De baktijd is afhankelijk van het soort appel en de sappigheid. Hoe sappiger de appels, hoe langer de baktijd. Voor onze appelchips gebruikten we jonagold appels. De totale baktijd was 3,5 uur. Maar wie geduld heeft, wordt beloond met heerlijk knapperige appelchips!

  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Was de appels. Je hoeft ze niet te schillen of het klokhuis te verwijderen.
  3. Snij de appel in dunne schijfjes, ongeveer 2 mm. Dit gaat het best met een mandoline. Je kan ook een scherp mes gebruiken, maar dat vormt een grotere uitdaging.
  4. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de schijfjes appel over de bakplaat. Zorg dat de schijfjes zoveel mogelijk van elkaar verwijderd zijn. Leg je ze op elkaar, zullen ze plakken.
  5. Strooi eventueel nog wat kaneel over de appeltjes en schuif vervolgens de bakplaat in de oven.
  6. Kijk na 2 uur eens of de appeltjes al bruin aan het worden zijn. Zijn ze nog niet bruin, laat ze dan verder bakken. 
  7. Wie geduld heeft, wordt beloond. Want wie lang genoeg wacht, zal heerlijke krokante appelchips als resultaat hebben.
    Smullen!

Ingrediënten

  • Appels
  • Kaneel