Heerlijke appelcake op basis van banaan
Recept
Cake met appel en banaan
Stap voor stap
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een ronde bakvorm met een diameter van 23 cm in en bestuif met bloem. Gebruik je een taartvorm met losse bodem? Dan kan je er ook voor kiezen om de bodem te bedekken met bakpapier.
- Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom en meng onder elkaar.
- Breek in een andere kom de eieren en voeg de zonnebloemolie, de melk en de honing toe. Klop goed door elkaar.
- Schil de bananen en plet ze met een vork.
- Voeg het eiermengel bij het bloemmengsel en voeg nadien ook de geprakte bananen en de rozijnen en veenbessen toe. Je hoeft het geheel niet te mengen tot er geen brokjes meer in zitten. Doe het mengsel in de bakvorm.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Verdeel de stukjes op het deeg.
- Bak de cake in de oven voor 60 minuten. Controleer na 60 minuten of de cake al gaar is door een scherp mes of een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt het er schoon uit, dan is de cake gaar.
- Laat even afkoelen en je kan smullen van je huisbereide appelcae met banaan!
Ingrediënten
- 3 appels
- 350 gr rijpe bananen (gewogen zonder schil, ongeveer 3-4 bananen)
- 375 gr zelfrijzende bloem
- 1,5 tl bakpoeder
- snuifje zout
- 75 gr honing
- 9 el zonnebloemolie
- 9 el halfvolle melk
- 3 eieren
- 90 gr rozijnen
- 90 gr veenbessen