Chiapudding met gekarameliseerde appel

Recept Chiapudding Appel

Stap voor stap

Een gezond ontbijt of een verfrissend tussendoortje. Chiapudding is veelzijdig en heb je bovendien op een wip en een flip geprepareerd. Wij kozen voor een verfrissende chiapudding op basis van yoghurt, maar je kunt bijvoorbeeld ook amandelmelk en/of kokosmelk gebruiken. Heb je het graag wat avontuurlijker, voeg dan wat kokosschilfers of vanille toe. Ben je een zoetebek, voeg dan wat honing toe. Met chiapudding kun je werkelijk alle kanten uit.

Wij werken de chiapudding af met heerlijke gekarameliseerde appeltjes van Roes. Voeg de appeltjes toe wanneer ze nog lauw zijn en smullen maar!

 

  1. Meng de yoghurt en de chiazaden en verdeel over 4 glaasjes. Zet in de koelkast voor minimaal 2 uur of een volledige nacht.
  2. Verhit de olie in een pan op een middelhoog vuur. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in stukken. Doe de appelstukjes in de pan en voeg ook de honing en het kaneel toe. Laat een 4-tal minuten bakken terwijl je regelmatig roert.
  3. Verlaag het vuur en bak verder tot de appels gaar zijn. Zet vervolgens het vuur uit en laat de appels wat afkoelen.
  4. Verdeel de gekarameliseerde appeltjes over de chiapudding. Smullen maar!

Ingrediënten

Voor de chiapudding

  • 600 gr yoghurt
  • 8 el chiazaad

Voor de appel topping

  • 1 el olie (kokos-, olijf-, zonnebloemolie, ...)
  • 2 appels
  • 2 el honing
  • 1 tl kaneelpoeder