Flatbread pizza's met appel en geitenkaas

Flatbread Pizza Appel Geitenkaas

Stap voor stap

Deze flatbread pizza’s met appel en geitenkaas zijn perfect voor alle pizzafans onder ons voor wie het toch net dat tikkeltje meer mag zijn.

  1. Kneed de ingrediënten voor de flatbreads onder elkaar tot er een elastisch deeg ontstaat. 
  2. Schil de appelen en snij ze in dunne schijfjes. Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de appelen tot ze mooi goudbruin zijn. 
  3. Rol intussen een deel van het deeg uit tot ongeveer een halve tot één centimeter dikte. Doe het uitgerolde deeg tussen een warme (ingevette) tostiplaat (of in een warme pan met vetstof) en bak de flatbread tot die mooi goudbruin is aan beide kanten.
  4. Leg de gebakken flatbread op een bord en schik de gebakken appeltjes erbovenop. Garneer met stukjes geitenkaas, gehakte walnoten, rucola en tomaatjes. Besprenkel het geheel tenslotte met wat balsamico.

Ingrediënten

Voor de flatbreads

  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 220 g yoghurt
  • snuifje zout

Voor de topping

  • 3 appelen
  • geitenkaas
  • walnoten
  • rucola
  • kerstomaatjes
  • balsamico
  • 2 el olijfolie