Frangipanetaart met appel en speculaas

Fullsizeoutput E6

Stap voor stap

Heb je niet veel tijd, maar wil je toch een heerlijke taart aan je gasten serveren? Bingo! Deze frangipanetaart met appel en speculaas is niet alleen super lekker, maar ook nog eens enorm gemakkelijk te maken. Bakken maar!

 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Rasp de schil van de citroen tot zeste.
  3. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een taartvorm met een doorsnede van ongeveer 26 cm. Prik met een vork gaatjes in het deeg en strooi er een beetje bloem over.
  4. Maak het beslag van de taart door de boter, de suiker, de amandelpoeder, citroenzeste en eieren goed door elkaar te mengen. Spatel op het einde de bloem erdoorheen.
  5. Verkruimel de speculaasjes en verdeel de kruimels over de bodem.
  6. Schep voorzichtig het beslag op de speculaasjes en verdeel gelijkmatig over de taartvorm.
  7. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne schijfjes. Leg de schijfjes dakpansgewijs bovenop het beslag.
  8. Smelt de 25 gr extra boter in een pan of in de microgolf en bestrijk de appelen ermee. Strooi vervolgens de extra suiker eroverheen.
  9. Zet 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C.

Ingrediënten

  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 2 grote appelen
  • 125 gram gesmolten boter (+ 25 gr extra voor de afwerking)
  • 125 gram amandelpoeder
  • 125 gram suiker (+ 25 gr extra voor de afwerking)
  • 40 gram bloem (+ wat extra)
  • 2 eieren
  • 7 à 8 kleine speculaasjes
  • Zeste van 1 citroen