Havermoutcake met peer

havermoutcake met peer

Stap voor stap

Heb je nog wat rijpe peren van Appelen Roes liggen? Dan is dit het ideale recept om eens uit te proberen! Lekker, snel en super gezond!

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de bloem, de havermout, het amandelmeel, het bakpoeder, het kaneel en een snuifje zout in een grote kom. Schep goed onder elkaar.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje.
  4. Schil 1 peer en prak de peer fijn. Breek de eieren en voeg die samen met de kokosolie en de honing toe aan de geprakte peer. Meng alles goed onder elkaar.
  5. Voeg het perenmengsel bij de droge ingrediënten en schep goed onder elkaar. Hak de noten in stukken en voeg deze ook toe aan het mengsel.
  6. Bekleed een bakvorm van ongeveer 15 x 20 cm met bakpapier. Schep het beslag in de bakvorm.
  7. Schil de tweede peer, snij ze in partjes en druk de partjes bij in de havermoutcake.
  8. Bak de cake 40 minuten in de oven.
  9. Smullen!

Ingrediënten

  • 50 gr witte bloem
  • 50 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 rijpe peren van Appelen Roes
  • 60 gr noten (bijvoorbeeld walnoten)
  • 2 eieren
  • 50 gr kokosolie
  • 1,5 tl kaneel
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snuifje zout
  • 2 el honing