Zeg vaarwel tegen je middagdipjes met deze heerlijke koekjes met appel!
Recept
Havermoutkoekjes met appel
Stap voor stap
- Verwarm de oven op 175°C.
- Was de appels, verwijder het klokhuis en rasp de appels ze fijn.
- Neem een grote kom en meng de appel, de havermout, de rozijnen, de veenbessen,
1 eetlepel amandelschilfers, de kokosboter, het kaneel en het zout goed onder elkaar.
Als de kokosboter erg hard is, kan je die eerst even opwarmen. - Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol een 16-tal balletjes deeg (ter grootte van een grote knikker) en druk ze plat op het bakpapier.
- Bestrooi de koekjes met de honing en de amandelschilfers.
- Bak de koekjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
- Laat de koekjes met appel afkoelen en je kan smullen!
Ingrediënten
Voor ongeveer 16 koekjes met appel:
- 2 appels (bv. Jonagold) van Appelen Roes
- 200 gr havermout
- 25 gr rozijnen
- 25 gr gedroogde veenbessen
- 2 el amandelschilfers
- 50 gr kokosboter (Kan vervangen worden door gewone boter)
- Snufje kaneel
- Snufje zout
- 1 el honing