Havermoutkoekjes met appel

Havermoutkoekjes Met Appel

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven op 175°C.
  2. Was de appels, verwijder het klokhuis en rasp de appels ze fijn.
  3. Neem een grote kom en meng de appel, de havermout, de rozijnen, de veenbessen,
    1 eetlepel amandelschilfers, de kokosboter, het kaneel en het zout goed onder elkaar.
    Als de kokosboter erg hard is, kan je die eerst even opwarmen.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Rol een 16-tal balletjes deeg (ter grootte van een grote knikker) en druk ze plat op het bakpapier.
  6. Bestrooi de koekjes met de honing en de amandelschilfers. 
  7. Bak de koekjes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. 
  8. Laat de koekjes met appel afkoelen en je kan smullen!

 

Ingrediënten

Voor ongeveer 16 koekjes met appel:

  • 2 appels (bv. Jonagold) van Appelen Roes
  • 200 gr havermout
  • 25 gr rozijnen
  • 25 gr gedroogde veenbessen
  • 2 el amandelschilfers
  • 50 gr kokosboter (Kan vervangen worden door gewone boter)
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout
  • 1 el honing