De lekkerste appelmoes maak je zelf!
Recept
Kip met appelmoes
Stap voor stap
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Neem een kommetje en doe het paprikapoeder, het komijnpoeder, de tijm, de kurkuma, het zout, peper en de cayennepeper erin. Voeg de olijfolie toe en roer onder elkaar tot een papje.
- Pel de teentjes look en snij in dunne schijfjes.
- Neem een scherp mes en snij enkele sneetjes in het vel van de kip (ongeveer 5 sneetjes per kippenbil of -borst). Duw met je vingers in elk sneetje een schijfje look onder het vel.
- Neem een ruime ovenschotel en leg de stukken kip erin.
- Verdeel het kruidenpapje over de stukken kip en wrijf met je handen de kip in met het mengsel.
- Doe de kip in de oven en bak voor 75 minuten. Draai elk half uur de stukjes kip om en besprenkel de stukjes met de braadjus. Zo blijft de kip heerlijk sappig.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in grove stukken.
- Zet een stoofpot op een matig vuur en voeg een scheutje water en vervolgens de appelstukjes toe.
- Zet het deksel op de pot en laat 15 minuutjes stoven. Roer af en toe om.
- De gaartijd van de appelmoes is afhankelijk van welk soort appel je gebruikt. Als de appelmoes helemaal gaar is, kan je het verder op smaak brengen met een snuifje kanaal en eventueel wat suiker (voor wie van zoet houdt) of wat citroensap (voor wie het graag wat zuurder heeft).
Ingrediënten
Voor 4 personen:
De appelmoes:
- 8 appels
- Snuifje kaneel
- Optioneel: suiker of citroensap
De kip:
- 1 kippenbil of kippenborst per persoon
- 2 looktenen
- ½ el Paprikapoeder
- ½ el komijn
- ½ el Tijm
- ½ el kurkuma
- Goeie snuif cayennepeper (chilipoeder kan ook)
- Goeie snuif zout
- Enkele draaien met de pepermolen
- 2 el olijfolie