Heerlijk genieten met verse kersen!
Recept
Zoete aardappelsalade met quinoa en kersen
Stap voor stap
Nood aan "eens wat anders"? Dan moet je dit recept voor zoete aardappel salade met quinoa en kersen absoluut eens proberen. Het is misschien wat gewaagd, kersen combineren in een salade, maar het resultaat is om je duimen van af te likken!
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil de zoete aardappels en snij in frieten. Meng de zoete aardappel frieten in een kom samen met de olijfolie, wat zout, peper en het gemalen komijnzaad. Doe de frieten in een ovenschaal en zet in de oven voor een 30-tal minuten.
- Breng het gezouten water in een kookpot aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat zo'n 10-15 minuten zachtjes verder pruttelen tot de quinoa gaar is. Voeg eventueel naar eigen smaak nog extra water toe.
- Voeg alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en meng goed.
- Neem een grote schotel en verdeel de gemengde sla, de quinoa en de zoete aardappel gelijkmatig. Werk verder af met de kersen, walnoten, de blokjes feta en enkele blaadjes basilicum. Serveer de salade met de dressing.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
De salade:
- 2 zoete aardappelen
- 200 gr quinoa
- 500 cl water met wat zout of bouillon
- 20-tal kersen, ontpit
- 150 gr gemengde sla (rucola, ijsbergla, velsla, ...)
- 120 gr feta, in kleine blokjes
- 2 el olijfolie
- 1/4 tl gemalen komijnzaad
- Zout en peper
Dressing:
- 1,5 el olijfolie
- 3 el citroensap
- 1 el honing
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 tl fijngesneden verse basilicum
Afwerking:
- Enkele blaadjes verse basilicum