Spekkaasje met gekarameliseerde appel en peer
Breng de zomer op tafel met geitenkaas en appel Wanneer de eerste zonnestralen door de wolken heen komen piepen, de vogeltjes beginnen fluiten en de zomerse sfeer de winterdip verdrijft, dan denken wij spontaan aan geitenkaas. Want er is geen combinatie zo zomers, fris en simpelweg héér-lijk als geitenkaas en appel. We starten met het maken van de dressing. Doe de honing, balsamicoazijn en mosterd in een kommetje en roer toe een egaal mengsel. Breng verder op smaak met wat peper en zout. We gaan door met het bakken van de spekkaasjes. Doe een scheut olijfolie in een pan en verhit op een middelhoog vuur. Wanneer de pan op temperatuur is, leg je de spekkaasjes erin. Laat het spek mooi dichtschroeien en draai voorzichtig het kaasje om. Laat ook de andere zijde dichtschroeien. Als beide kanten mooi gebakken zijn, is het de bedoeling de kaas tot in de kern te verwarmen. Zet daarvoor het vuur terug wat zachter en wentel het kaasje regelmatig voorzichtig om. Om te weten of het kaasje vanbinnen warm genoeg is, duw je zachtjes met de platte kant van een vork op het kaasje. Voelt het mals aan, dan is het warm genoeg en klaar om te serveren. Schil intussen de appels en de peren, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Verhit een pan met een klont boter op een middelhoog vuur en voeg, als de pan warm is, de stukken appel en peer toe. Laat even kort bakken. Verdeel na enkele minuten de honing over de appel en peren. Laat karameliseren, maar roer regelmatig om, zodat het niet aanbrandt. Serveer het gebakken spekkaasjes met de partjes peer en appel en werk af met een lepeltje dressing. Voor 4 personen: 4 geitenspekkaasjes van de Polle Voor de gekaramelliseerde appel en peer: 2 appels 2 peren Klont boter 4 el honing Voor de dressing: 2 el honing 2 el balsamicoazijn 0,5 el mosterd Snuifje peper en zout